ifj. Ökrös tibor előadóművész



Megrendelő és Szerződés nyomtatvány
Kezdőlap
Bemutatkozás
Műsorajánlatok
Zenakar
Repertoár
Kapcsolat
Referencia
Hegedű
Linktár
Fórum
Galéria
Webáruház








 BEMUTATKOZÁS
 

 

1991.-ben születtem Budapesten, híres zenész dinasztia tagjaként. Hat éves koromban kezdtem a zenetanulást. Egy év múlva hangszeremnek a hegedűt választottam. Sokszor jártam édesapám a neves hegedűművész Ökrös Tibor és apai nagyapám id. Ökrös Tibor a szintén neves nagybőgőművész koncertjeire. Ott nagyon megszerettem a zenét. Elhatároztam, már nyolc éves koromban, hogy híres hegedűművész leszek. Komolyan vettem a zenetanulást és a gyakorlást.

Tanulmányaimat a Józsefvárosi Zeneiskolában kezdtem, Kiss Cecília tanárnőtől. Később a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában tanultam előbb Becker Anna tanárnőtől, majd Rónaszéki Tamás tanár úrtól. Gyakorló tanárom Horváth Jenő tanár úr volt a Talentum Zeneművészeti Szakiskola igazgatója volt. 13 éves koromban felvettek a Weiner Leó Zeneművészeti Konzervatórium hegedű tanszakára. Tanárom itt Novák Zita tanárnő lett a Magyar Állami Operaház művésze. Korapetitorom Acsai Gabriella tanárnő lett. Jelenleg a Continuo Zeneművészeti Konzervatóriumban tanulok. Tanárom: Tuska Zoltán hegedűművész.

 2002. óta számos hazai és külföldi fellépésem volt. Eleinte csak az iskolák zenekarával, majd szólistaként. Később mikor a testvéremmel, Ökrös Andrással (a Weiner Leó Zeneművészeti Szakiskola hallgatója) és két unokatestvéremmel, Ökrös Lászlóval (végzett művész) és Ökrös Zoltánnal (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója) megalakítottuk a Jealousy Szalonzenekart szintén számos siker részesei, lehettünk.

Életem legnagyobb sikerének tartom, hogy 2003.-ban 12 évesen felléphettem a berlini Zeneakadémián 600 ember előtt, mint szólista. 2009. nyarán a világhírű hegedűművész Horváth Béla a New York-i Julliard Music School professzor kurzusán vettem részt, és vele közösen léphettem fel.

 

okros






www.okros.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!